Maakindustrie

Maastricht telt enkele honderden maakbedrijven waar ruim 7.000 mensen werken, zo’n 10% van de beroepsbevolking. “Als je alle toeleveranciers meetelt, misschien wel het dubbele,” aldus wethouder John Aarts. “Een sector dus om te koesteren. Nadat er jarenlang op de maakindustrie werd neergekeken, wordt het belang ervan tegenwoordig gelukkig weer breed ingezien. De maakindustrie is weer sexy.

De Maakindustrie beperkt zich echter niet tot Maastricht. In geheel Zuid-Limburg zijn veel bedrijven welke werkgelegenheid bieden. Ook voor de werkzoekenden in de bestanden van Gemeenten en UWV. Die vacatures kunnen de werkgevers bij een van de 4 werkgeversservicepunten kenbaar maken. In de samenwerking kunnen wij dan een voorselectie maken.

Projecten of grote vraag Werkgevers:

De sectoraanpak krijgt vorm door de samenwerking met het bedrijfsleven. De vier samenwerkende Werkgeversservicepunten werken samen om vanuit onze werkzoekenden bestanden mensen te bemiddelen naar werk in de maakindustrie. Zo heeft de samenwerking tussen werkgever en wsp’s o.a. geleid tot de regionale metal@work projecten, waarbij niet alleen de behoefte van de metaal-werkgevers in de regio, van Born tot Eijsden, vertaald wordt naar een opleiding met baangarantie, maar ook de 4 WSP’s gezamenlijk de werving van de kandidaten oppakken. Door deze mixed people aanpak hebben al verscheidende Wajongers, WW-ers en Participatie kandidaten hun weg gevonden naar de werkgever in de metaal sector. Voor werkzoekenden die graag willen, maar nog net niet geschikt genoeg zijn om deel te nemen aan een metal@work project, zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan voorschakeltrajecten. Om zo wel klaar te zijn voor het volgende metal@work project.

Informatie voor adviseurs

Klik hier

Actueel nieuws

Nieuwsflits

De online banenmarkt

In deze tijd zijn online activiteiten niet meer weg te denken. Daarom organiseren wij op dinsdag…
Nieuwsflits

Euregionale Jobfair – 21 oktober 2021

De Euregionale jobfair Zuid-Limburg is hét platform waar Nederlandse, Belgische en Duitse werkgevers elkaar kunnen…
Nieuwsflits

Online event: Maak werk van uw talent!

Op maandag 11 oktober 2021 organiseert UWV het online event: Maak werk van uw talent!…