Medische logistiek

Opgeleide arbeidskrachten essentieel

Wethouder Martin de Beer: “Voor een duurzame verankering van de Medtech Logistics in Heerlen en de regio is de beschikbaarheid van voldoende en adequaat opgeleide arbeidskrachten essentieel. Door in te zetten op voorschakeltrajecten wordt er een nieuwe bron aangeboord van potentiële arbeidskrachten. De sector medtech-logistiek is een van de belangrijkste economische groeisectoren in Heerlen. Het cluster op en rondom bedrijventerrein Avantis en Trilandis groeit in steeds hoger tempo, maar kent ook kleinere vestigingen in heel Zuid Limburg”.

In Beyond werken bedrijven uit de medische-logistiek, het beroepsonderwijs en de overheid samen, om de economische ontwikkeling van deze sector in de regio te versterken en daarmee werkgelegenheid te creëren.

Dit gebeurt onder meer met opleidingstrajecten gericht op logistieke competenties van medewerkers en door kennisdeling, innovatie en verdere professionalisering van het vakgebied. Het traject duurt 1 jaar. Je werkt 40 uur. Er is een periode van 3 maanden met behoud van uitkering op de locatie van Medtronic. Je moet Fysiek in orde zijn en een VOG kunnen krijgen.

Er zijn ook mogelijkheden voor statushouders. De cursist rond dan binnen 1 jaar zijn/haar inburgering af en behaalt tevens het MBO1 diploma.

Contactpersoon is:

  • Bitt Fielitz (WSP Parkstad)
    britt.Fielitz@wspparkstad.nl – tel. 06 55848157

Beyond Logistiek Parkstad bestaat uit: Medtronic, Abbot Vascular, Doc Morris en Boston Scientific.

Informatie voor adviseurs

Klik hier

Actueel nieuws

Nieuwsflits

De online banenmarkt

In deze tijd zijn online activiteiten niet meer weg te denken. Daarom organiseren wij op dinsdag…
Nieuwsflits

Euregionale Jobfair – 21 oktober 2021

De Euregionale jobfair Zuid-Limburg is hét platform waar Nederlandse, Belgische en Duitse werkgevers elkaar kunnen…
Nieuwsflits

Online event: Maak werk van uw talent!

Op maandag 11 oktober 2021 organiseert UWV het online event: Maak werk van uw talent!…