Smart Services

De regio Parkstad kent een grote dichtheid van bedrijven, instellingen en opleidingen op het gebied van financiële, economische en administratieve dienstverlening. De Smart Services Hub is een expertise- en innovatiecentrum rond smart services en business intelligence.

Doelen

De uitdagingen voor de toekomst voor de Parkstad-regio zijn:

  • Behouden van positie als financiële, administratieve en informatieve hotspot
  • Realiseren van economisch innovatieve groei
  • Aantrekken, behouden en opleiden van voldoende gekwalificeerd arbeidspotentieel.

De partners

Om de aanwezige expertise te benutten en de krachten te bundelen slaan zestien partijen in de Smart Services Hub de handen ineen: CBS, APG, Belastingdienst, PNA Group, Betawerk, Provincie Limburg, UM, Zuyd, Arcus College, KvK, Rabobank, Gemeente Heerlen, SVOPL, Obvion, OU en de Parkstad regio.

Toekomst

Eén van de plannen is een expertisecentrum voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van Smart Services en Business Intelligence: een fysiek centrum met de ambitie om te groeien tot een wereldwijd centrum op het gebied van smart services & business intelligence.

Verder wordt er een portfolio van nieuwe opleidingen en opleidingsvarianten ontwikkeld voor jonge mensen en professionals. Met projecten vóór en dóór ondernemende studenten, bedrijven en kenniswerkers zullen regionale doelen worden ondersteund en gefaciliteerd.

Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen wordt in een ecosysteem van grote bedrijven, MKB’ers, start-ups, studenten en wetenschappers samengewerkt aan de uitdagingen van de toekomst. De campus belooft een broedplaats te worden voor nieuwe bedrijvigheid, talentontwikkeling en innovaties op het gebied van smart services.

Informatie voor adviseurs

Klik hier

Actueel nieuws

Nieuwsflits

De online banenmarkt

In deze tijd zijn online activiteiten niet meer weg te denken. Daarom organiseren wij op dinsdag…
Nieuwsflits

Euregionale Jobfair – 21 oktober 2021

De Euregionale jobfair Zuid-Limburg is hét platform waar Nederlandse, Belgische en Duitse werkgevers elkaar kunnen…
Nieuwsflits

Online event: Maak werk van uw talent!

Op maandag 11 oktober 2021 organiseert UWV het online event: Maak werk van uw talent!…