De beste kandidaat op de beste plek

Inclusief bedrijfsadvies biedt kansen op HR-vlak

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt hebben bedrijven moeite met het vinden van geschikt personeel. Hierdoor groeit het aantal niet ingevulde vacatures, staan mensen onnodig langs de zijlijn en worden kansen en kwaliteiten niet benut.

Samen met de universiteit van Maastricht is er een methode ontwikkeld om deze uitdagingen op de arbeidsmarkt om te draaien naar kansen. Door in jouw bedrijf inclusief bedrijfsadvies toe te passen benut je de aanwezige kansen, kun je mensen die graag weer toetreden tot de arbeidsmarkt werk bieden én ontwikkel je gelijktijdig een interessante business case. 

Laagdrempelige instapfunctie creëren

Inclusief bedrijfsadvies is een succesvolle methode om met een andere blik naar werkprocessen te kijken. Complexe en eenvoudige of elementaire taken binnen een werkproces worden gesplitst. Hierdoor ontstaan taken die makkelijk aan te leren en uit te voeren zijn en waarvoor geen hoog scholingsniveau is vereist. Zo creëer je een nieuwe functie die je vervolgens in het werkproces integreert. Door de creatie van een laagdrempelige (ondersteunende) instapfunctie maak je de werkplek toegankelijk voor mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt.

Efficiënter personeelsinzet

Door het kiezen voor inclusief bedrijfsadvies omzeil je niet alleen de krapte op de arbeidsmarkt maar zorg je tegelijk voor een efficiëntere personeelsinzet, besparing op de loonkosten én realisatie van een hoger rendement. Daarnaast creëer je kansen voor doorontwikkeling van het zittend personeel en zorg je voor een stijging van de tevredenheid bij de medewerkers. Bovendien ben je als organisatie op een maatschappelijk verantwoorde wijze aan de slag.

Quickscan functiecreatie

Zijn een of meer van onderstaande vragen op jouw bedrijf van toepassing? Aarzel dan niet langer en maak een afspraak voor een inclusief bedrijfsadvies!

  • Heb je structureel een tekort aan personeel?
  • Is er sprake van een relatief hoog ziekteverzuim vanwege stress/werkdruk?
  • Heb je veel personeelsverloop?
  • Kom je moeilijk aan nieuwe medewerkers?
  • Heb je te maken met een steeds ouder wordend personeelsbestand?
  • Zijn er werkzaamheden waarmee je achterloopt op schema?
  • Moet je werk uitbesteden of invullen met uitzendkrachten?
  • Word je door personeelstekort weerhouden jouw bedrijf uit te breiden?
  • Zou je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen?
Succesvolle inclusieve samenwerking Zuyderland en Team Inclusief
Team Inclusief helpt organisaties om met een andere blik naar werkprocessen te kijken. Complexe en eenvoudige taken kunnen vaak worden gesplitst, waardoor functies ontstaan die beter in te vullen zijn. Zo omzeilt u niet alleen de krapte op de arbeidsmarkt, maar zorgt u tegelijk voor een efficiëntere personeelsinzet, besparing op loonkosten én realisatie van een hoger rendement. Heeft uw organisatie ook een HR-uitdaging? Neem contact met ons op teaminclusiefzuidlimburg@uwv.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Team inclusief is een samenwerkingsverband tussen CIAO / Maastricht Universit, Podium24, UWV, VIDAR en WSP Parkstad.

Bekijk de video

Actueel nieuws

Nieuwsflits

De online banenmarkt

In deze tijd zijn online activiteiten niet meer weg te denken. Daarom organiseren wij op dinsdag…
Nieuwsflits

Euregionale Jobfair – 21 oktober 2021

De Euregionale jobfair Zuid-Limburg is hét platform waar Nederlandse, Belgische en Duitse werkgevers elkaar kunnen…
Nieuwsflits

Online event: Maak werk van uw talent!

Op maandag 11 oktober 2021 organiseert UWV het online event: Maak werk van uw talent!…